Klein lettertype instellen Normaal lettertype instellen Groot lettertype instellen
 

Nieuws

Vlaams Centrum Schuldenlast en BudgetInzicht samenwerkingsverbanden zetten schouders onder de 1e Week van het Geld


Deze week is de "Week van het Geld". Het doel van de "Week van het Geld" is geldzaken zo breed mogelijk bespreekbaar maken en extra aandacht vragen voor financiële vorming.  De hele week vinden er allerhande activiteiten plaats, gericht op het onderwijs en het brede publiek. De "Week van het Geld" is een initiatief van Wikifin.be, in samenwerking met De Tijd en Radio 1. Heel wat andere organisaties, waaronder het Vlaams Centrum Schuldenlast (VCS), zetten hier mee hun schouders onder. Zie www.weekvanhetgeld.be voor meer informatie over deze themaweek.

Het VCS lanceert in het kader van deze week ook haar nieuwe website: www.allesovercenten.be. Deze website wil jongeren die met een eigen budget leren omgaan of die op eigen benen zullen staan, bijstaan bij het maken van financiële keuzes. De website biedt hen niet alleen nuttige informatie over het ruime thema “budgetteren / omgaan met geld” maar ook tips die hen kunnen behoeden voor financiële problemen.

De website www.allesovercenten.be behandelt een ruime waaier aan geld gerelateerde onderwerpen die gebundeld zijn in volgende rubrieken: werken / alleen wonen / vrije tijd / studeren / shoppen en reclame / computer, gsm en tv / bank, lenen en kopen op afbetaling / vervoer /  verzekering en mutualiteit / schulden. Deze website bevat ook mogelijkheden tot interactie opdat jongeren via sociale media informatie en ervaringen omtrent het omgaan met geld kunnen delen. Verder laat de website de bezoekers ook toe om een ‘test jezelf’ te doen en kennis te maken met de budgetplanner.

Deze website wordt (officieel) gelanceerd op vrijdag 18 maart 2016, tijdens de eerste "Week van het Geld in België" via deelname aan de infomarkt die doorgaat op de Groenplaats te Antwerpen: Het Vlaams Centrum Schuldenlast zal op deze infomarkt ook nog ander sensibiliserend materiaal (strips, budgetplanners, nieuwe brochure “Te Mooi Om Waar Te Zijn”) verspreiden.

Het Vlaams Centrum Schuldenlast en de BudgetInzicht samenwerkingsverbanden verspreiden in het kader van deze campagneweek ook nog de nieuwe sensibiliserende folder “Te Mooi Om Waar Te zijn! (pdf, 4.23 MB). Deze folder kwam tot stand met steun van Wikifin.be. Deze folder wil wijzen op de mogelijke valkuilen van “gratis” aanbiedingen. Ook wil hij inzicht bieden in de mechanismen die vaak schuil gaan achter bepaalde marketingtechnieken. Verder is er aandacht voor andere aanbiedingen die “Te mooi om waar te zijn!” en in de realiteit niet anders dan vals kunnen zijn.