Klein lettertype instellen Normaal lettertype instellen Groot lettertype instellen
 

Nieuws

Lekker en gezond koken met minder centen; het kan !


Gezonde voeding is betaalbaar. Dit bewijzen onderzoekers van het Centrum voor budgetadvies en – onderzoek (Cebud – zie www.cebud.be) met het kookboek “Lekker & Gezond. Meer smaak met minder centen”. Dit geldt echter alleen voor wie beslagen op het ijs komt bij de keuze van de ingrediënten en bij het bereiden van de maaltijden. Jammer genoeg is dit niet het geval voor het overgrote deel van de Belgen. We eten te vaak ongezond en tegen een te dure prijs en dit geldt des te meer voor cliënten in schuldhulpverlening. We worden overspoeld met informatie en cursussen over gezonde voeding, maar vinden nauwelijks voorbeelden van volledig uitgewerkte evenwichtige, budgetvriendelijke, lekkere en gemakkelijk te bereiden dagmenu’s.

Omdat vooral kwetsbare burgers nood hebben aan dergelijke goede voorbeelden, denken we dat het kookboek “Lekker & Gezond. Meer smaak met minder centen” met lekkere en gezonde menu’s voor een prijs die lager ligt dan gemiddeld vijf euro per dag voor heel wat gezinnen in schuldhulpverlening een welgekomen (nieuwjaars)geschenk kan zijn.

Mocht u op zoek zijn naar een geschikt instrument om cliënten te motiveren tot gedragsverandering die zowel hun gezondheid als hun portemonnee ten goede komt, dan bevelen wij u dit mooi uitgegeven kookboek met heerlijke en gemakkelijk te bereiden maaltijden aan. Het kookboek is te verkrijgen via de boekhandel en kost € 14,95. U kan het ook bestellen via de cebud website (www.cebud.be).

Er geldt echter een bijzonder voordelig tarief bij aankopen voor cliënten: indien u meer dan 20 exemplaren aankoopt krijgt u een korting van maar liefst 50% in zoverre de exemplaren bedoeld zijn voor mensen met een beperkt inkomen.

Er geldt een korting van 30% indien u meer dan 20 exemplaren aankoopt als relatiegeschenk voor uw medewerkers.

Voor meer informatie of bestellingen, klik hier.