Home > Hulp nodig? > Budgetplanner
Klein lettertype instellen Normaal lettertype instellen Groot lettertype instellen
 

Budgetplanner

 
 
De budgetplanner geeft in eerste instantie iemand een totaal-zicht op een persoon/gezin/samenwonenden zijn, haar of hun ganse financiële situatie: welke inkomsten zijn er tegenover welke uitgaven, kosten en eventuele nog openstaande schulden?

Daarnaast kan het een handig instrument zijn om je inkomsten en uitgaven voor de toekomst te plannen. Je wordt alert voor al de specifieke uitgaven die je hebt, en het laat toe gericht te denken over volgende vragen: welke inkomsten kunnen verhoogd worden en, vooral, indien mogelijk, welke uitgaven kunnen eventueel geschrapt of verminderd worden, en wat heeft dit voor resultaat gelet op het totale gezinsbudget?

Men kan zo een budgteplanner online invullen (weliswaar zonder save-functie) via de website www.budgetplanner.be. Men kan eveneens de elektronische versie van de budgetplanner downloaden: klik hier om de PDF-versie  van de budgetplanner (pdf, 866 KB) te downloaden. Die print men dan af, om ze nadien manueel in te vullen.

Ook zijn er budgetplanners in papieren vorm beschikbaar. De kunnen (in bepaalde hoeveelheden) aangekocht worden via SAM. Ga naar het onderdeel 'andere publicaties' van deze website voor meer informatie en het bestelformulier.