Home > Publicaties > Handboek Schuldbemiddeling
Klein lettertype instellen Normaal lettertype instellen Groot lettertype instellen
 

Handboek Schuldbemiddeling

25-07-2008 Handboek Schuldbemiddeling

Het Handboek Schuldbemiddeling is hét referentiewerk voor budget- en schuldhulpverleners in Vlaanderen. Het omvat een algemene (incl. methodische) en een juridische handleiding.

Binnen het methodische gedeelte komen de volgende aspecten aan bod: het methodisch handelen, schuldhulpverlening als proces naar veranderen, de betekenis van 'proces-t-zaam', een voorstel-draaiboek en enkele belangrijke aspecten binnen het luik 'preventie'.

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen binnen de juridische handleiding: partijen en actoren, soorten schulden, schuldendelging, invordering van schulden, collectieve schuldenregeling, zelfstandigen en schulden, bescherming van de consument, kredietschulden, bankdiensten en verzekeringen, huurschulden, schulden uit nutsvoorzieningen, gezondheidsschulden, schulden ten aanzien van de overheid en grensoverschrijdende aspecten.

De algemene (incl. methodische) handleiding en juridische handleiding worden gestoffeerd met belangrijke rechtspraak, voorbeelden en praktijktips.


Meer over "Handboek Schuldbemiddeling"